6704 Sayılı Kanunla Yapılan Düzenlemeler.

6704 Sayılı Kanunla Yapılan Düzenlemeler.

Sirküler: 2016/06

14.04.2016 tarihli 6704 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 26.04.2016 tarih ve 29695 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanmıştır. Yapılan düzenlemelerden çalışma mevzuatını ilgilendiren 2 önemli başlık üzerinde aşağıda açıklanmıştır.

Yıllık İzinlerin Kullanılmasında Esneklik Getirildi

İzin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü 10 günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilirken, yapılan düzenleme ile işçi-işverenin anlaşması ile yine bir bölümü 10 günden aşağı olmamak üzere bölümler halinde kullanılabilecektir. Böylelikle, örneğin 20 iş günü izin hakkı olan işçi, bu iznin bir bölümünü önceden de olduğu gibi şimdi de 10 iş günü olarak kullanacak, geriye kalan 10 iş günü iznini ise işçinin işvereni ile anlaşması durumunda istediği şekilde sayı sınırlaması olmaksızın bölüm bölüm kullanabilecektir.

İşverenlere Yeni Bir Sigorta Primi Desteği Daha Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca belirlenen sosyal yardımlardan yararlanmakta olan kişileri istihdam eden işverenlere sigorta primi desteği getirildi. Prime esas kazanç alt sınırı üzerinden (1.647 TL) hesaplanan sigorta primlerinin işveren hisselerine (%2+%11+%7,5=%20,5) ait tutarın tamamı işe başladığı tarihten itibaren 1 yıl süreyle (Bakanlar Kurulu bu süreyi 1 yıl uzatmakla yetkilidir) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.

Söz konusu destekten yararlanabilmek için;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca karşılanan prim tutarları, gelir ve kurumlar vergisi uygulamalarında gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınmayacaktır.

Uygulamanın usul ve esasları Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye İş Kurumu’nun görüşleri alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca belirlenecektir.

5 117
Linkedin Hesaplarımız
Son Yazılar
Ayın İpucu
İşletmedeki stokların TL tutarları 2023 yıl sonunda enflasyonla vergi alınmadan düzeltilecek. Tutarları artırılmış bu stoklar 2024'de satıldığında maliyet olarak kabul edilecek. Önemli bir vergisel avantaj.
© 2021. All Rights Reserved.