7435 Sayılı Torba Kanun ile AVM'leri İlgilendiren Değişiklikler

7435 Sayılı Torba Kanun ile AVM'leri İlgilendiren Değişiklikler

 

        Ortak Giderlerin kapsamı ile ilgili düzenleme

 

 

 

 

 

          Yapılan düzenleme ile perakende işletmelerden haksız olarak tahsil edilen tutarın iki katı idari para cezası kesilecektir.

 

          Ortak Gelirlerin kapsamı ile ilgili düzenleme

Bu belirlemelere aykırı işlem yapılması durumunda; ortak giderlerin karşılanmasında kullanılmayan ortak gelir tutarında idari para cezası kesilecektir.

 

Ortak Gelir ve Gider Raporu ile ilgili düzenlemeler

 

Yönetmelikle Belirlenecek Hususlar:

Ortak Gelir ve Gider Raporu ile ilgili Cezai Hüküm:

 

     31 Ocak 2023 Öncesi Sözleşmelerin Durumu

(1) 31 Ocak 2023 tarihinden önce reklam, pazarlama ve danışmanlık gibi giderler için alışveriş merkezindeki perakende işletmelerden katılım payı talep edilebilmesine imkân sağlayan ve bu maddenin yayımı tarihinden önce kurulan sözleşme hükümleri, sözleşme süresince geçerli olacak, ancak, sözleşme süresinin sona ermesinden önce veya sonra sözleşmenin yenilenmesi ya da süresinin uzatılmış sayılması hallerinde söz konusu giderler için katılım payı tahsil edilemeyecektir.

 

(2) Birinci fıkra kapsamındaki sözleşmelerde yönetim giderinin alt kalemleri ayrıca belirtilmedikçe perakende işletmelerden yönetim gideri olarak yalnızca alışveriş merkezinde fiilen çalışan bordrolu yönetim personelinin göreviyle ilgili giderler için katılım payı tahsil edilebilecektir.

 

(3)Birinci ve ikinci fıkralar kapsamında perakende işletmelerce ödenmesi gereken katılım payları, bu işletmelerin satış alanlarının alışveriş merkezinin satış alanına oranlanmasıyla hesaplanacaktır.

 

 

5 119
Linkedin Hesaplarımız
Son Yazılar
Ayın İpucu
İşletmedeki stokların TL tutarları 2023 yıl sonunda enflasyonla vergi alınmadan düzeltilecek. Tutarları artırılmış bu stoklar 2024'de satıldığında maliyet olarak kabul edilecek. Önemli bir vergisel avantaj.
© 2021. All Rights Reserved.